Samenwerken Tussen Organisaties

Zoeken

Artikelen

 

 

 

 

 

 

 

  • In de "3 B's van alliantievorming" beschrijft Alfred Griffioen het 3-B model (Businessmodel, contractuele Basis, Balans tussen partners). Alfred Griffioen is tevens de schrijver van het boek Het Senseo-effect waarin nog dieper in wordt gegaan op alliantievorming.

 

 

  • "Fuseren op blauwdruk is vragen om moeilijkheden" volgens Jan Bultsma. Op basis van ruime ervaring met fusies in de non-profit sector wordt ingegaan op het hanteren van een blaudruk met verstand. Zo komt ook de balans tussen doelstelling, hoeveelheid beschikbare informatie en besluitvorming ter sprake. Het artikel is eerder gepubliceerd op Managementsite.

 

 

  • In vrijwel alle industrieën hebben bedrijven sinds het eind van de jaren negentig hun toevlucht gezocht in allianties. De financiële sector vormde hierop een uitzondering. Maar nu zijn er duidelijk aanwijzingen dat men zich ook hier gaat richten op allianties. Het artikel "Strategische allianties, New kid in de financiele sector" is geschreven door Pieter Koene, Ard-Pieter de Man en Martijn Ars en verschenen in CFO Magazine van januari 2007.

 

 

 

  • In "Water kent geen grenzen" worden Ruud Viergever (Waterschap De Dommel), Katrien Termeer (hoogleraar Wageningen) en Philip van Klaveren (mede-auteur Organiseren tussen Organisaties) geïnterviewd over samenwerken over organisatiegrenzen heen. Het interview is gepubliceerd in Change nr. 4.

 

...

Websites

Op de website Conflicten oplossen in organisaties van Eva van der Fluit vind je praktische informatie over hoe om te gaan met conflicten zodat je minder last hebt van de nadelen en meer profiteert van de voordelen.

...

Advertentie

...

Columns

  • In column "Lastige mensen" geeft Marco Buschman antwoord op de vraag wat je als leidinggevende of als team moet doen met iemand die niet goed wil samenwerken. Meer columns zijn te vinden op de website stappenvoorwaarts.

 

 

  • Uitbesteden is gemeengoed geworden. Jos Burgers schets in zijn prachtige column "Je vrouw uitbesteden" zijn gedachte, de gevolgen voor de klant en actie en reactie op deze ontwikkeling. De column is eerder onder andere gepubliceerd op ManagementSite. Jos Burgers heeft vele boeken op zijn naam staan en geeft regelmatig boeiende seminars.

 

  • Caberatier, schrijver, presentator, muziekant en programmamaker Jörgen Raymann slaat in zijn column "Raymann fuseert niet" de spijker precies op zijn kop. Aanleiding is het terugdraaien van de fusienaam 3VO naar het aloude en bekende Veilig Verkeer Nederland. Bij samenwerken tussen organisaties, in welke vorm dan ook, is kiezen één van de belangrijkste aspecten. En een compromis is ook een keuze ... De column is eerder gepubliceerd in de zondag editie van de Telegraaf.

 

  • De column "Een hard oordeel" over fusies en overnames van Jaap Koelewijn zoals in augustus 2006 is gepubliceerd in de bijlage FD Persoonlijk van het Het Financieele Dagblad. Jaap Koelewijn is zelfstandig consultant bij Financieel Denkwerk.

 

 

  • Carlo Brantsen de hoofdredacteur van Carros Magazine, columnist voor onder andere Business Nieuws Radio en auto fanaat, heeft in zijn column; "Leve de upgrading" een prachtig voorbeeld van samenwerken tussen organisaties in de automotive industrie. Fiat en IKEA werken samen op het gebied van inrichting van showrooms van de dealers. Elkaar aanvullende bedrijven met keiharde financiele voordelen voor beide partijen. Een prachtige uitgangspositie voor samenwerkende bedrijven.
...