Samenwerken Tussen Organisaties

Zoeken
RSS

Maak het verschil

Samenwerken gaat over het benutten van verschillen. Het combineren van verschillende persoonlijkheden, vaardigheden, evaringen, etc. Maar hoe zorg je dat die verschillen geen obstakel worden maar bijdragen tot de (eind)resulaten?

...

Eenvoudige oefeningen voor teambuilding

In en tussen organisaties, projecten en afdelingen zijn communicatie en samenwerking cruciale vaardigheden. Deze vaardigheden zijn te ontwikkelen en onderhouden met onderstaande leuke oefeningen. Naast het doen van de oefening is de reflectie minstens net zo belangrijk. Waarom hebben we gedaan wat we hebben gedaan? Wat kan er beter? Wat moeten we meer doen en wat kunnen we beter laten?

...

Samen ananassen oogsten

Wederom een inspirerende video over samenwerken. Dit keer aan de hand van het oogsten van ananassen. Alles zit er in. Vertrouwen, ritme, oefening, efficiency, resultaat en ja het is ook gewoon hard werken.

...

Bespaart samenwerken gemeenten geld?

Onderzoekers, van het Centrum voor onderzoek van de economie van de lagere overheden (COELO) verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen, concluderen dat samenwerking niet leidt tot een meetbare verlaging van de uitgaven en verbetering van de gemeentelijke voorzieningen.

Uit de praktijk komt dat er wel degelijk voorbeelden zijn waarbij geld wordt bespaard, maar vooral ook dat er andere redenen zijn voor samenwerking tussen gemeenten dan alleen kostenbesparing.

...